Wie zijn wij

Michèl Helmes, Mesoloog D.M.

Mijn naam is Michèl Helmes en sinds 1998 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. De opleiding HBO-Verpleegkunde aan de Hogeschool Zuyd heb ik in 2002 afgerond. Dit betrof een duale HBO-V opleiding met intern dienstverband in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM). Na de HBO-V ben ik in 2002 verder gegaan met de studie tot Mesoloog aan de Academie voor Mesologie te Amsterdam.

Dit betreft een 6 jarige post-HBO beroepsopleiding. Tijdens deze opleiding was ik werkzaam als gespecialiseerd infuusverpleegkundige in een Technisch Thuiszorg Team. Hierbij ging het vooral om infuuswerk t.a.v. bloedtransfusies, centraal veneuze lijnen, antibiotica infusen, pijnbestrijding, palliatieve sedatie en specialisaties in kinderzorg (kinderreanimatie) etc.

De basisopleiding Mesologie heb ik in Januari 2007 afgerond. Sindsdien mag ik de titel Mesoloog voeren. Nadat ik mijn case studie verdedigd heb voor de examencommissie in 2009 mag ik de beschermde titel Mesoloog D.M. voeren.
April 2007 ben ik een eigen praktijk begonnen: Praktijk voor Mesologie Helmes. Deze was van 2007 t/m juni 2011 gevestigd in het multi-disciplinair centrum Top Balance Maastricht.
 
Na veel succes heb ik de praktijk in juni 2011 kunnen uitbouwen tot een geheel vernieuwd centrum in Merkelbeek: Centrum voor Mesologie & Energie. Tevens werkzaam binnen dit centrum zijn mijn partner: Marleen Helmes - Hurenkamp, E.N.T (Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut & Psychotherapeute) en onze assistente Marli Gritter - Wenschot.

Marleen Helmes-Hurenkamp, ENT-therapeut en Psychotherapeute

 
Mijn naam is Marleen Helmes - Hurenkamp en ik ben sinds 2004 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Mijn opleiding voor SPW; Sociaal Pedagogisch Werk (MBO- niveau 4) heb ik in januari 2004 afgerond en in duale vorm heb ik de opleiding tot SPH; Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO) in 2006 afgerond op Hogeschool Windesheim te Zwolle.

In september 2006 ben ik verhuisd naar Limburg. Sinds december 2006 ben ik werkzaam binnen de Extramurale Dienstverlening in de psychiatrie. In 2009 ben ik begonnen aan de opleiding voor Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut, aan de Academie voor Energetische Natuurgeneeswijzen te Merkelbeek. Deze opleiding heb ik afgerond in oktober 2011.

Nu werk ik samen met mijn partner in het Centrum voor Mesologie & Energie. In het centrum ben ik werkzaam als ENT- therapeut en werk ik met de disciplines psychotherapie, coaching en hypnotherapie.
 
Het team van Centrum voor Mesologie & Energie staat graag voor u klaar!

Michel Helmes Marleen Helmes Marli Gritter
 
Copyright © 2018. Centrum voor Mesologie en Energie.