Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut
altAls Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut diagnosticeer en werk ik volgens de PNI; Psycho Neuro Immunologie.
Ziek-zijn kan voortkomen uit velerlei oorzaken; zoals positieve en negatieve stressoren.
Dit betekent dat alle systemen: de Psyche (geest), het Neurologische systeem (zenuwstelsel),
het Endocrinum (hormonale stelsel) en het Immuunsysteem (afweersysteem) voortdurend met
elkaar communiceren. Samen PNI genaamd.
Het fysiologische optimum, zoals het lichaam en alle organen en orgaanstelsels in gezondheid horen te functioneren, is mijn wetenschappelijke referentiekader!

In het afnemen van de anamnese beluister ik in hoeverre er optimum van fysiologie aanwezig is en bij klachten in hoeverre deze wijzen op verstoringen van deze optima.
Hoe verder een orgaan of orgaansysteem in functie afstaat van het optimum, hoe meer een orgaan of organen niet meer goed functioneren, heeft dat gelijk consequenties voor andere systemen.

Het PNI optimum is mijn streven in de behandelingen die ik bij u toepas, om u weer naar deze optima van optimale gezondheid én welzijn, te krijgen.

Als energetisch natuurgeneeskundig therapeut werk ik, indien mogelijk, altijd gericht op de oorzaak, zodat er ook werkelijk een blijvend herstel kan optreden en u weer gezond kunt functioneren.

Helaas lijkt het inmiddels voor veel mensen zo te zijn, dat het niet goed functioneren van het lichaam en het hebben van vele klachten, erbij schijnt te horen. Denk maar aan menstruatie klachten, bijna alle meisjes en vrouwen hebben er last van…. en toch hoort dit niet zo te zijn. Dit accepteren van het disfunctioneren in plaats van het gezond en zonder problemen kunnen functioneren!

Een natuurgeneeskundige wet is:
Alles wat het goed doet in mijn lichaam voel ik niet en daar ben ik niet mee bezig.
Alles wat pijn of ongemakkelijk voelt is een signaal van mijn lichaam, en een vraag
voor hulp.


 
Copyright © 2018. Centrum voor Mesologie en Energie.